Rabobank

De Rabobank heeft de teleurstellende resultaten van de Tour de France 2012 gisteren een klein beetje kunnen wegpoetsen. Raborenner Luis Léon Sanchez heeft namelijk de turbulente 14e etappe van de Tour de France 2012 gewonnen. Met de finish in zicht wist Sanchez zich te ontdoen van een kopgroep van 5 man en fietste daarna solo naar zijn inmiddels vierde Tour-overwinning in zijn loopbaan als prof wielrenner.

Rabobank ook in 2012 teleurstellend

De overwinning van de Rabobank renner was zeer welkom voor de Rabobank ploeg. Tot nu toe was de Tour de France 2012 zeer teleurstellend voor de Rabobank, de resultaten zijn ronduit slecht en van de hele ploeg zijn er op dit moment nog maar vier renners in koers. Luis Léon Sanchez deed dit vorig jaar ook al. Ook toen was de Tour voor de Rabobank ploeg uiterst teleurstellend totdat Sanchez een etappezege wist te pakken.

Rabobank

Spijkers op het wegdek veroorzaken veel lekke banden

Tijdens de eerste klim wist een groep van 3 renners zich te ontdoen van het peloton. Een van deze drie was Rabobank renner Steven Kruijswijk. Gaandeweg werd de groep uitgebreid tot elf renners met onder andere Sanchez erbij en gezamenlijk wisten ze een behoorlijke voorsprong op te bouwen.

Kruijswijk kon het hoge tempo tijdens de beklimming van de Mùr de Péguère als laatste col van de etappe niet bijbenen en moest lossen. Toen de kopgroep uit elkaar viel wist Rabobank renner Luis Léon Sanchez samen met vier andere renners op voorsprong van de achtervolgers te blijven. Uiteindelijk sprong hij 10 kilometer voor de finish weg bij de rest van de kopgroep en de Spanjaard wist zijn voorsprong te behouden tot aan de finish, tot groot genoegen van de Rabobank ploeg.

Vlak nadat de kopgroep gepasseerd was hebben onbekende mensen spijkers en ijzeren nagels op het wegdek gegooid wat resulteerde in het lek rijden van veel renners. Een aantal renners reed zelfs meerdere malen lek en toen Cadel Evans lek reed neutraliseerde geletrui drager Wiggins de koers, naar eigen zeggen omdat hij niet wilde profiteren van de pech van concurrerende renners.

Spaanse zege oppepper voor Rabobank

Ploegleider van de Rabobank ploeg Nico Verhoeven was ook zeer content met de etappezege van Sanchez: “Eindelijk hebben we ondanks de moeilijke openingsfase van de Tour de France 2012 een ritzege te pakken! Dit is een prachtige wederopstanding voor de Rabobank ploeg” aldus Verhoeven.

Previous post:

Next post: