Nike

Sportfabrikant Nike heeft per direct de samenwerking met 7-voudig Tour de France winnaar Lance Armstrong verbroken. Reden hiervoor is de “enorme hoeveelheid bewijs” dat Lance Armstrong doping zou hebben gebruikt. Het nieuws werd door Nike zelf naar buiten gebracht. Kort voor de door Nike afgegeven verklaring gaf Armstrong zelf te kennen dat hij zal aftreden als voorzitter van Livestrong. Deze organisatie zet zich in om de bestrijding tegen kanker te financieren. Via Twitter liet Armstrong het volgende weten: “Om de organisatie te vrijwaren van mogelijk negatieve gevolgen van de controverse rondom mijn wielercarrière, stop ik als voorzitter..”

Armstrong heeft Nike jarenlang misleid

Via een korte verklaring liet Nike weten dat ze het contract met Lance Armstrong beëindigen omdat het bewijs tegen hem als dopingzondaar onoverkomelijk is en omdat Armstrong Nike voor ruim een decennium lang misleid heeft. Een woordvoerder van Nike gaf aan dat Nike zeer teleurgesteld is dat ze het contract met Armstrong heeft moeten beëindigen. Nike blijft overigens wel de stichting Livestrong financieren, aldus Nike.

Nike

Getuigenissen tegen Lance Armstrong

Vorige week bracht Usada, de Amerikaanse anti-doping organisatie, een vernietigend rapport naar buiten. In dit rapport zijn vele tientallen beschuldigingen en getuigenissen van oud-collega’s en ploeggenoten van Lance Armstrong te lezen. Hierin komt duidelijk het dopinggebruik naar voren van de zevenvoudig Tourwinnaar. Usada eist dan ook dat alle uitslagen van Lance Armstrong over de laatste 14 jaar waaronder zijn 7 Tour de France zeges uit de boeken gehaald worden.

Armstrong ontkent

Lance Armstrong blijft de beschuldigingen aan zijn adres ontkennen maar stapt desalniettemin op als voorzitter van Livestrong. In een verklaring hierover zegt hij dat de organisatie, haar supporters en haar missie ongelofelijk belangrijk zijn voor Armstrong. Om de stichting te vrijwaren van eventuele negatieve invloeden vanuit de controverse over mijn carrière als profwielrenner heb ik besloten af te treden als bestuursvoorzitter van Livestrong, aldus Lance Armstrong.

Nike verbreekt samenwerking alsnog

Vorige week nog gaf Nike te kennen dat de sponsor achter Lance Armstrong staat. Het lijkt erop dat ze geen andere keuze had na de hetze tegen Armstrong om alsnog het contract met hem te verbreken. Nike verklaart verder dat ze het gebruik van doping sterk afkeurt.

Previous post:

Next post: