Ryder Cup

Ryder Cup 2012Voor alle golfliefhebbers komt The Ryder Cup, door velen gezien als het mooiste golfevenement van de wereld, er weer aan. Bent u naast liefhebber van de Ryder Cup ook nog geïnteresseerd in het wedden op golf, dan bent u hier op de juiste plek!

Ryder Cup 2012 op Medinah Country Club

The Ryder Club wordt dit jaar van 28 tot en met 30 September gehouden op de Medinah Country Club in Chicago Illinois. Het zal van begin tot eind weer een zeer spannend golfevenement worden. Europa verdedigt tijdens de Ryder Cup 2012 de fel bevochten Cup, die twee jaar geleden in een titanen strijd veroverd werd van de Amerikanen.

De historie van de Ryder Cup

De oorsprong van de Ryder Cup stamt uit 1927. Toen werd er een wedstrijd gehouden tussen de acht sterkste Britse en acht sterkste Amerikaanse pro golfers. Nu, 85 jaar later, is de Ryder Cup uitgegroeid tot één van de allergrootste sportevenementen ter wereld.

Er wordt drie dagen lang door 24 topgolfers gestreden om de felbegeerde Ryder Cup. Ze spelen puur en alleen voor de eer van hun land. Stuk voor stuk doorgewinterde pro golfers die het klappen van de zweep kennen, maar toch allen zeer nerveus zullen starten aan dit prestigieuze evenement. Wanneer ze in een “normaal” golftoernooi alleen verantwoordelijk zijn voor hun eigen spel en prestaties, nu voelen ze de druk op hun schouders van hun team, de captain, het land en de vele miljarden mensen die met hun meekijken via televisie.

Twee jaar geleden werd de Ryder Cup door Europa gewonnen. De wedstrijd die gehouden werd op de TwentyTen Course van Celtic Manor in Wales werd geteisterd door heftige regenval. De Europeanen wonnen uiteindelijk met één punt verschil, 14,5 tegen 13,5 voor de Amerikanen. In de beslissende match fluffte de Amerikaan Hunter Mahan zijn bal op de 17e hole in de beslissende partij tegen Graeme McDowell. Hierdoor wist de Noord-Ier een punt te pakken voor de Europeanen en de beslissing viel naar de goede kant voor Europa. Het was overigens niet de eerste keer dat de Ryder Cup beslist werd in de allerlaatste partij.

Ryder Cup

Voor vele decennia lang waren de Amerikanen met hun ijzersterke ploeg onoverwinnelijk. De Ryder Cup werd dan ook pas spannender toen de Britse Professional Golfers Association tegen het einde van de 70er jaren besloot om naast de Britse en Ierse deelnemers ook spelers vanuit andere Europese landen toe te voegen. De eerste Europese overwinning was een feit in 1985, toen op The Belfry bij Birmingham in Engeland het Europese team zorgde voor winst tegen Amerika, voor de eerste keer in 28 jaar!

Spelers Ryder Cup 2012

Team Europa:

Nicolas Colsaerts Luke Donald
Sergio Garcia Peter Hanson
Martin Kaymer Paul Lawrie
Graeme McDowell Rory McIlroy
Francesco Molinari Ian Poulter
Justin Rose Lee Westwood

Team Amerika:

Keegan Bradley Jason Dufner
Jim Furyk Dustin Johnson
Zach Johnson Matt Kuchar
Phil Mickelson Webb Simpson
Brandt Snedeker Steve Stricker
Bubba Watson Tiger Woods

Dag 1 en dag 2 (vrijdag en zaterdag) worden er vier foursomes gespeeld, waarbij twee mannen per team met één bal spelen en vier fourballs waarbij twee man per team hun eigen bal spelen. Dit betekent dat er de eerste twee dagen 16 matches worden gespeeld. Op de derde en laatste speeldag (zondag) worden er twaalf single matches gespeeld. In totaal worden er dus 28 partijen gespeeld waarbij de winnaar op zijn minst 14,5 punten moet halen om de Ryder Cup te winnen.

Zowel Team Europa alsook Team Amerika beschikken over een zeer ervaren en intelligente captain. Europa wordt aangevoerd door José Maria Olazabal en Amerika heeft als teamcaptain Davis Love.

The Ryder Cup 2012, spannend van begin tot eind!

Het zal ook dit keer weer een zeer spannend toernooi gaan worden en de kans is groot dat de punten dicht bij elkaar zullen liggen. Wie er als winnaar uit de bus komt is voor velen een gok en u als golfliefhebber kunt nu uw kans wagen om er een weddenschap op te plaatsen! Klik voor wedden op Golf en wedden op De Ryder Cup op bovenstaande Unibet Banner en ga voor uw winnende Ryder Cup Team!!!

Previous post:

Next post: