caddie Steve Williams

Na een samenwerking van ruim 12 jaar heeft Tiger Woods zijn caddie Steve Williams laten weten dat hij niet langer gebruik wenst te maken van zijn verdiensten. De 48 jarige caddie was zeer verbaasd en reageerde verbolgen op dit nieuws. Zeker na wat hij met Woods de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt kwam deze mededeling van de beste golfer aller tijden als een donderslag bij heldere hemel. Wedden op golf heeft de informatie.

De carrière van caddie Steve Williams

Steve Williams werd op 29 december 1963 geboren in New Zeeland. Reeds op zes jarige leeftijd begon hij als caddie. Zelf kon hij ook een aardig potje golfen en had al handicap 2 op 13 jarige leeftijd, maar het was ook op deze leeftijd dat hij zelf aangaf dat hij meer plezier beleefde als caddie dan met het zelf spelen. De doorbraak van Williams kwam in 1976 toen hij tijdens de New Zeeland Open de tas mocht dragen van top golfer Peter Thomson uit Australië. Na een aantal jaren als caddie van Gregh Norman te hebben gewerkt kwam hij via Raymond Floyd in 1999 terecht bij Tiger Woods.
caddie Steve Williams

Caddie Steve Williams bij Tiger Woods

Toen in 1999 de coach van Tiger Woods, Butch Harmon kwam informeren of Steve Williams interesse had om caddie van Tiger Woods te worden toonde Williams direct interesse. En na een kort gesprekje met Tiger zelf was de samenwerking geboren. Caddie Steve Williams makkte glorie dagen mee met Woods en ondanks een slippertje van caddie Steve Williams, hij liet ooit tijdens het schoonmaken van een ijzer 9 deze in het water vallen, bleek caddie Steve Williams van grote waarde voor Tiger Woods. Mede dankzij de perfecte samenwerking tussen Tiger Woods en zijn caddie Steve Williams ontwikkelde Woods zich als de beste golfer ter wereld en stond jarenlang aan de top van de wereldranglijst. Dat het Steve Williams geen windeieren heeft gelegd moge duidelijk zijn. In de golfwereld is het gebruikelijk dat hij tien procent krijgt van wat de golfer verdient, en aangezien Tiger Woods tientallen miljoenen bij elkaar heeft geslagen betekent dus automatisch dat Steve Williams ook multi miljonair is. Het feit dat hij een miljoen doneerde aan een goed doel geeft aan dat caddie Steve Williams niet echt om geld verlegen zit. Naast een hele goede caddie is Steve Williams ook een begenadigd racer.

De toekomst van caddie Steve Williams

Wat de toekomst zal brengen voor Williams is nog een beetje onduidelijk. Wat de exacte reden geweest is van Tiger Woods is nog niet echt bekend. Uit het commentaar van Williams blijkt duidelijk dat het hier een eenzijdige beslissing is van Tiger Woods.
Inmiddels heeft Williams alweer een tas gedragen en wel die van Adam Scott, dus het is duidelijk dat we in de toekomst caddie Steve Williams nog regelmatig op de golfbaan een tas zullen zien dragen.

Previous post:

Next post: