Golf

De golfsport met al zijn bekende golfspelers wordt meer en meer een wereldwijd gerenommeerde en populaire sport en ten gevolge hiervan wordt ook het wedden op golf steeds populairder en leuker om te doen.

Golf is een sport die al flink wat jaren in populariteit toeneemt. Was het vroeger een sport voor de happy few, tegenwoordig is het voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld om een rondje te gaan golfen. Dat de golfsport zo populair is geworden is terug te zien in het flink toegenomen aantal golfbanen en de vele aandacht die er aan de golfsport besteed wordt op televisie.

Wat niet veel mensen zullen weten is dat de golfsport, die zich in de loop der jaren steeds verder evolueerde tot de sport die het nu is, wel eens zijn oorsprong in Nederland zou kunnen hebben. In het jaar 1297 vond namelijk hoogstwaarschijnlijk in Loenen aan de Vecht, bij Kasteel Kronenburg, de eerste partij golf plaats. Deze wedstrijd werd destijds gehouden om de moord op Floris de Vijfde (Graaf van Holland en Zeeland) te herdenken. Sinds jaar en dag echter is er een tweestrijd gaande tussen Nederland en Schotland. Beide landen beweren namelijk dat het huidige golfspel bij hen ontstaan is. Nog steeds is niet met zekerheid te zeggen waar de golfsport nu uiteindelijk echt ontstaan is, maar de kans dat het een van deze twee landen is, is erg groot.

Wedden op golf

Welke toernooien kies je voor het wedden op golf

Om een mooie wedstrijd uit te kiezen voor het wedden op golf kunt u altijd genoeg informatie vinden bij de desbetreffende golfweddenschap aanbieders die u bij wedden op sport terugvindt. De meest prestigieuze en grootste golftoernooien die wereldwijd gehouden worden in het professionele golfcircuit zijn de Majors oftewel de Major Championships. Deze Majors zijn voor zowel mannelijke als vrouwelijke spelers verdeeld over vier grote toernooien. Voor het wedden op golf zijn dit erg mooie toernooien. Hier een overzicht:

Bij de mannen zijn dit:

  • De Masters (in April op de Augusta National Golf Club)
  • US Open (In Juni, gehouden op verschillende golfbanen in de Verenigde Staten)
  • British Open (Op de 3e vrijdag in Juli, gehouden op een van de Links banen in Engeland)
  • PGA Championship (In het 4e weekend na het British Open, ergens in de Verenigde Staten)

En bij de vrouwen:

  • Het Kraft Nabisco Championship
  • Het LPGA Championship
  • Het US Women’s Open
  • Het Women’s British Open

Voor zowel de mannen als de vrouwen geldt dat ze een Grand Slam titel op hun naam krijgen wanneer ze alle vier de toernooien in één kalenderjaar weten te winnen. Overigens heeft nog geen enkele golfspeler ter wereld ooit een Grand Slam gewonnen dus wanneer u gaat wedden op golf raden wij u aan om hier niet teveel geld op te zetten. Tiger Woods kreeg het in het jaar 2000 voor elkaar om er drie op rij te winnen maar vier Majors in één jaar is nog nooit een speler gelukt. Alle bovenvermelde toernooien kunt u bij onze verschillende aanbieders vinden voor het wedden op golf.

468x60 €

Belangrijke informatie alvorens te gaan wedden op golf

Wedden op golf: De Ryder Cup

Een ander heel mooi en prestigieus golfevenement wat u kunt bekijken voor het wedden op golf is de Ryder Cup. De Ryder Cup is een golftoernooi wat om de twee jaar gehouden wordt tussen de Verenigde Staten en Europa en het wordt om en om in de twee landen gespeeld. Het toernooi wordt gezien als belangrijkste golftoernooi ter wereld en alleen de twaalf allerbeste spelers van beide landen mogen hieraan meedoen. De spelers strijden alleen maar om de eer van hun land en om de felbegeerde Ryder Cup maar u als liefhebber kunt wanneer u bij de Ryder Cup gaat wedden op golf wel degelijk een leuke cent verdienen. Het toernooi is iedere keer weer vol van spanning en sensatie en beide landen zijn zeer aan elkaar gewaagd.

Wedden op golf: De Spelers

Het professionele golfcircuit kent inmiddels vele gevestigde namen. Welke golfliefhebber kent er niet Tiger Woods, Phil Mickelson of Ian Poulter? Maar ook de jongere garde van toptalenten is de laatste jaren flink in opkomst. Wat te denken van Rory McIlroy!? Deze 22-jarige golfer uit Noord-Ierland heeft inmiddels zijn eerste Major gewonnen. Dit jaar wist hij de US Open in Bethesda op zijn naam te zetten. Hij is hiermee de jongste winnaar van de US Open sinds 1923 (Het was in dat jaar dat de toen 21-jarige Bobby Jones het toernooi won). Rory McIlroy brak zelfs het record van Tiger Woods. Woods won dit toernooi met een 12 onder par score en McIlroy wist het te doen met een 16 onder par score. Door veel kenners wordt deze Noord-Ier gezien als de toekomstige nummer 1 op de wereldranglijst en dit jonge talent moet ook zeker in de gaten gehouden worden wanneer u gaat wedden op golf.

Wedden op golf: Hoe Doe Ik Dat

Het wedden op golf is eigenlijk vrij simpel. Mocht u iemand zijn die graag wil wedden op golf maar het spel op zich niet door en door kent? Dit is absoluut geen probleem. Uiteraard is een beetje voorkennis alvorens u gaat wedden op golf mooi meegenomen. Heeft u bijvoorbeeld een bepaalde speler als favoriet staan om te gaan wedden op golf en deze speler slaat al wekenlang geen fatsoenlijke bal, dan is het niet slim om juist op deze speler een weddenschap te plaatsen. Maar over het algemeen wordt u door de aanbieders van wedden op golf perfect geholpen bij het maken van uw keuzes. Unibet bijvoorbeeld stelt voor u de wedstrijden op waarbij u kunt wedden op golf en met een paar simpele klikken kunt u uw weddenschap al plaatsen.
Mocht u wel een golffanaat zijn dan wordt het wedden op golf alleen nog maar leuker. Stelt u zich ‘ns voor dat u een voor u populaire speler al een tijdje volgt en dat zijn prestaties erg goed zijn. Bij het eerstvolgende toernooi waarbij u gaat wedden op golf is de kans groot te noemen dat deze speler wederom goed presteert waardoor uw winstkansen aanzienlijk zullen stijgen.

Neemt u gerust eens een kijkje bij onze verschillende aanbieders van wedden op golf en u zult zien dat het volgen van deze populaire sport nog aantrekkelijker wordt.

Previous post:

Next post: