Afscheid voor Louis van Gaal?

Na de overwinning van gisteren tegen Bayern München rolde Internazionale trainer Leonarda letterlijk over het veld van blijdschap. Van Gaal daarentegen bleef stoïcijns en als vastgenageld op de bank zitten.

Ook zijn beide assistent trainers deden hetzelfde. Dit alles kort na de uitschakeling voor de Champions League, door een slimme actie van Pandev die Inter voorbij de Duitsers schoot.

Kort na de voor Inter winnende goal rezen bij veel Duitse fans en ook bij supporters en voetballiefhebbers in de rest van de wereld en met name ook in Nederland vragen op over het wel of niet aanblijven van Louis van Gaal. Zou hij het seizoen uit zitten of zou hij na deze nederlaag direct vertrekken?

Dat hij niet per direct zijn functie neer zal leggen werd al snel na de wedstrijd duidelijk. Tijdens een interview met de Duitse pers vertelde hij op zijn gebruikelijke koele en afstandelijke manier dat hij wel degelijk aanblijft om er zo voor te zorgen dat Bayern in ieder geval de tweede of derde plaats zal bereiken in de Bundesliga. Dit om Bayern volgend seizoen onder een nieuwe trainer mee te laten doen voor een plaats in de Champions League van 2012.

Op zich een redelijk verwonderlijke uitspraak van iemand die in één maand tijd zijn spelers drie grote prijzen weg ziet gooien, namelijk de beker, de titel van landskampioen én de Champions League titel. Het mag inmiddels duidelijk zijn dat het afscheid van Van Gaal niet omringd zal worden met de nodige feestelijkheden!

De slechte prestaties van dit seizoen zijn toch zeker ook te danken aan het feit dat Van Gaal niets zag in het versterken van de verdediging, dit ondanks het gegeven dat de verdediging van Bayern München wel degelijk versterking nodig had. Ook het vertrek van Mark van Bommel heeft de club geen goed gedaan en het heeft er alle schijn van dat Louis van Gaal hier een grote rol in gespeeld heeft.

Er valt de rest van het seizoen niets meer te winnen voor Bayern en Van Gaal. Het is meer de vraag hoelang hij nog aan mag blijven als trainer van “Fc Hollywood”. Ondanks voorgaande successen zal de vijandige houding die hij meerdere malen aannam in Duitsland nu zeker in zijn nadeel werken.

Hij heeft in ieder geval genoeg om over na te denken als hij binnenkort werkloos “löffel an löffel” ligt naast zijn vrouw Truus…

Previous post:

Next post: