Bayern München verslaat Internazionale

In de strijd om de Champions League heeft Bayern München een uitstekend resultaat behaald tegen Internazionale. De ploeg van Louis van Gaal heeft een flinke stap gezet om de verloren Champions League finale van vorig jaar te revancheren. Afgelopen woensdag 23 februari  werd er door de Duitse ploeg een prima prestatie neergezet in de achtste finale. Inmiddels in de blessuretijd belandt viel de enige treffer van de wedstrijd. Mario Gomez nam die goal voor zijn rekening. Hierdoor maakte Bayern zichzelf favoriet voor de return wedstrijd die plaats zal vinden op 15 maart in München.

In Milaan waren alle ogen gericht op de verwachte herhaling van vorig seizoen. Sinds lange tijd was het Stadio Guiseppe Meazza  niet meer zo goed bezet. Met een bezoekersaantal van 80000 zat het stadion helemaal vol. Al vroeg in de wedstrijd zagen de supporters dat hun club flink tekort kwam tegen de Duitsers, die uitblonken in hun snelle spel en mooie combinaties. Wesley Sneijder had het zwaar te verduren met zijn directe tegenstander Luiz Gustavo waardoor Sneijder niet in de wedstrijd kwam. Toch bleef Bayern ondanks dat ze de betere ploeg waren behoudend in hun aanvalsspel. De snelle dribbels die we gewend zijn van Arjen Robben werden lange tijd niet getoond. De enige gevaarlijke actie van Robben was de voorzet die hij plaatste op het hoofd van Ribery die maar net het Italiaanse doel mistte en zijn kopbal op de lat zag eindigen.


Kort voor deze gemiste kans was het eerste serieuze gevaar van Internazionale. Eto’o gaf na een mooie lange actie de bal aan Esteban Cambiasso die hierdoor dicht bij de goal kon uithalen. Een knappe redding van keeper Thomas Kraft voorkwam een Italiaanse openingsscore. De Duitse doelman wist ook  vlak daarna een knappe uithaal van Samuel Eto’o te stoppen. Hierdoor werd de enige dreiging die vanuit Inter kwam in de eerste helft weggehaald. Vlak daarna kreeg Gomez een uitgelezen kans om Bayern op voorsprong te zetten, ware het niet dat hij een paar meter voor de goal de bal ver over het doel schoot.

In de tweede helft  gingen beide teams op de zelfde voet verder. Bayern München bleef domineren en Inter probeerde zich te richten op countervoetbal. Het scheelde weinig of de uispelende ploeg kreeg dat voor elkaar. Na een mooie rush van Arjen Robben, de beste speler van de avond, haalde hij uit met rechts en zag zijn schot op de paal belanden. Hierna was de wedstrijd qua spanning ver gedaan. Doordat er veel lichte overtredingen werden gemaakt was de scheidsrechter vaak genoodzaakt het spel stil te leggen. Het had er alle schijn van dat de Italianen tevreden waren met een 0-0 gelijkspel maar vond in de slotminuten toch nog de spirit om een laatste aanvalsgolf op te zetten.

De Champions League winnaar van vorig jaar kreeg in de laatste fase van de wedstrijd nog twee opgelegde kansen. Zowel Motta met een kopkans als Eto’o die uit de kluts op doel schoot kregen beiden een goede kans om de winst alsnog te pakken, maar beiden misten doel. Precies op het moment dat iedereen dacht dat Bayern op zijn laatste krachten liep, gaf het in blessuretijd de genadeslag aan Inter. Nadat Robben op zijn bekende manier naar binnen draaide en op goal schoot, maakte de Braziliaanse doelman een grove blunder waarbij hij de bal uit zijn handen liet glippen en het hierdoor voor de oplettende Gomez eenvoudig scoren was. 1-0

Previous post:

Next post: