Feyenoord krijgt opnieuw flinke dreun

Het lek is nog lang niet boven bij Feyenoord. Na de verloren wedstrijden tegen Ajax en Roda JC (voor de beker) wist de Rotterdamse ploeg onder leiding van Mario Been voor de derde keer in acht dagen tijd niet te winnen. In eigen huis was NEC veel te sterk voor het zwak ogende Feyenoord. Na een toch nog redelijk sterk begin van de wedstrijd zakte de ploeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder weg.

En uiteindelijk was de 3-0 nederlaag in Nijmegen nog een genadige uitslag voor Feyenoord. Na de openingstreffer van Lasse Schöne kregen de NEC aanvallers het niet voor elkaar om de voorsprong ondanks vele uitgelezen kansen verder uit te bouwen. Keeper Rob van Dijk zorgde er met zijn uitmuntende optreden voor dat Feyenoord volledig van de mat gespeeld zou worden. Echter kon ook de beste speler van Feyenoord zijn club niet behoeden voor het slotoffensief van de invallers Rick ten Voorde en Bram Nuytinck.

Zowel NEC als Feyenoord waren vandaag in het Goffertstadion op zoek naar sportieve revange. Beide clubs werden deze week behoorlijk dramatisch uit het nationale bekertoernooi gegooid.

De door vele blessures getergde club uit Rotterdam kreeg er nog vóór de wedstrijd begon wederom een blessure geval bij. Sekou Cissé had wederom problemen met zijn grote teen, een blesurre die hem al maanden parten speelt, waardoor hij niet kon spelen. Waarschijnlijk wordt hij zeer binnenkort eindelijk aan zijn teen geopereerd. In een normaal herstel wordt in Rotterdam niet meer gelooft.

Feyenoord begon met zijn voornamelijk jeugdige elftal helemaal niet slecht aan de wedstrijd. Kamohelo Mokotjo zorgde voor een goede opbouw vanuit het middenveld en Georgino Wijnaldum bracht samen met Jerson Cabral vanaf de vleugels behoorlijke dreiging naar voren. Uiteindelijk blokte doelman Jasper Cillessen  een schot van Cabral wat voor een snelle achterstand had kunnen zorgen.

Tegen de verhoudingen in viel de openingstreffer na 20 minuten speeltijd aan de andere kant. Een mooie voorzet van links door Lorenzo Davids werd goed benut door Lasse Schöne en mede door onoplettendheid in de verdediging van Feyenoord scoorde hij de 1-0. NEC werd gaandeweg de eerste helft steeds sterker en dankzij het sterke keepers werk van doelman Rob van Dijk bleef het bij een treffer.

In de rust greep Feyenoord trainer Been hard in en hij haalde de steeds zwakker spelende Wijnaldum en Cabral eruit en bracht daarvoor in de plaats Ruben Schaken en Diego Biseswar. Maar ook deze wissels konden in aanvallend opzicht geen enkel verschil maken voor Feyenoord.  Oudgediende van Dijk was dgene die er uiteindelijk voor moest zorgen dat zijn club nog enigszins overeind bleef. In de slotfase werd hij echter toch nog tweemaal geklopt wat de uiteindelijke uitslag op 3-0 bracht.

Previous post:

Next post: