Hoe lang duurt een dipje bij de beste ter wereld

Waar gaat dit nu weer over zult u zich misschien afvragen? Het is gewoon iets wat ik mezelf afvroeg. Sinds 2003 ben ik aan het golfen geslagen en als je zelf deze sport redelijk fanatiek beoefend dan weet je hoe ontzettend moeilijk deze prachtige sport is. Je eerste doel als je net begint is je GVB te halen, dit is je Golf Vaardigheids Bewijs. Dit pasje wat je kunt bemachtigen door eerst een theorie examen met goed gevolg af te leggen en vervolgens moet je een praktijk examen naar behoren voltooien. Vanaf het moment dat je het GVB ontvangt mag je op de meeste banen in Nederland spelen. Als je een paar van deze banen hebt gespeeld en je bent een fanatiekeling, en dat ben ik, dan is je volgende doel om een handicap registratie te halen. Dit betekent dat je eigenlijk jezelf min of meer de verplichting oplegt om elke baan binnen een bepaald aantal slagen te spelen. Lukt dit dan wordt je handicap elke keer wat lager en moet je in steeds minder slagen rond. Het wordt dus steeds moeilijker en zo zoek je dus de grens van je spel op. Inmiddels sta ik op handicap 17, dat betekent dat ik er 17 slagen meer over mag doen dan de gebruikelijke 72 die er gemiddeld voor staan om een baan te spelen, en ben ik wel tevreden zeker omdat ik niet zoveel speel.

Ik weet dus heel goed hoe moeilijk het is om goed te golfen. Daarom weet ik dus ook hoe verschrikkelijk goed Tiger Woods is. En jazeker, Phil Mickelson is een wereldgolfer, zo ook Lee Westwood en Ernie Els en Padraig Harrington, maar Tiger Woods is echt van een andere planeet. Wat deze man normaal gesproken kan op de golfbaan is onevenaarbaar. Ik zeg bewust normaal gesproken, want sinds zijn sexschandaal het golfnieuws heeft beheerst is Tiger in een dip gekomen. En zo zie je maar weer, om goed te presteren moet je geestelijk en lichamelijk helemaal in vorm zijn.

Ik zit momenteel met mijn laptop op schoot naar de WGC Bridgestone Invitational te kijken en het is heel bedroevend om Tiger Woods zo te zien. Hij kan zelfs dit weekend zijn nummer 1 positie op de wereldranglijst verliezen. Wie had dat gedacht. Ik denk dat ik namens alle golfliefhebbers spreek als ik zeg dat hij misschien een van zijn maitresses moet bellen om hem uit de dip te halen, zodat we allemaal weer kunnen genieten van zijn geweldige spel.

Sorry mevrouw Woods, maar het oog wil ook wat…

Previous post:

Next post: