Nederlands Elftal verslaat Oostenrijk moeiteloos

Zonder enige moeite heeft Oranje de eerste Interland wedstrijd van dit jaar gewonnen. In het Philips stadion in Eindhoven werden de Oostenrijkers afgelopen woensdag eenvoudig geklopt met een 3-1 overwinning.

Het zwak spelende Oostenrijkse elftal was geen partij voor Oranje. In de eerste helft werd er nog enigszins tegenstand geboden maar in de tweede helft werd die tegenstand al na twee minuten gebroken. Hierdoor kreeg Oranje vrij baan naar een makkelijk uit te spelen wedstrijd en ondanks de tegengoal van Marko Arnoutovic verliep de wedstrijd zonder enig probleem voor het Nederlands Elftal. Een mooie opsteker voor de debuterende Luuk de Jong en Kevin Strootman.

Bondscoach van Marwijk neemt iedere interland wedstrijd serieus zo zegt hij. Omdat hij een elftal wil wat volledig op elkaar ingespeeld is zal hij niet snel een B-elftal neerzetten.

Dit was terug te zien in deze Interland. De bondscoach maakte geen rare beslissingen . Naast Mark van Bommel werd Theo Janssen geplaatst en Afellay stond op de plaats van Arjen Robben. Huntelaar stond in de spits. De eerste serieuze dreiging ging dan ook uit van hem. De voortreffelijke pass die hij kreeg van Wesley Sneijder werd bijna omgezet in een mooi doelpunt. Zijn laag ingeschoten bal werd gepakt door de Oostenrijkse doelman Macho.

Uiteindelijk ging Oranje met een 1-0 voorsprong de rust in. Dit was te danken aan de individuele voetbalkunsten van Wesley Sneijder. Met een volley die je normaal gesproken alleen bij een turnkampioenschap tegenkomt liet hij de Oostenrijkse doelman kansloos door de bal via de lat achter hem in het doel te laten belanden. Volgens velen wordt deze goal gezien als de mooiste die Sneijder gemaakt heeft in zijn interland carrière.

In de openingsfase van de tweede helft werd een voorzet van Pieters omgezet in een doelpunt door Huntelaar, die de bal fraai inkopte: 2-0. De wedstrijd was toen al gespeeld.

Het Oostenrijkse Elftal had niet veel in te brengen tegen de klasse van Oranje wat simpelweg te sterk was voor de bezoekers. Een handsbal leverde Oranje nog een penalty op die benut werd door Dirk Kuyt: 3-0.

Hierna werden er drie spelers gewisseld door Bert van Marwijk. Strootman en De Jong kwamen in het veld en ook Ruud van Nistelrooy mocht het laatste kwartier spelen. Het enige minpuntje van de wedstrijd was een onnodige tegentreffer. Wisgerhof veroorzaakte een strafschop door vasthouden van Arnautovic, waardoor de eindstand 3-1 werd.

Wederom een mooi resultaat voor een kwalitatief goed draaiend Nederlands Elftal!

Previous post:

Next post: