Pireeli band F1

Pirelli band

NA een jarenlange afwezigheid is dit seizoen de Pirelli band weer terug in de Formule 1. Veel Formule 1 coureurs zijn bezorgd over de levensduur van de dit seizoen nieuw te gebruiken Pirelli band. Pirelli is de nieuwe bandenleverancier voor het Formule 1 seizoen 2011/2012 en neemt het stokje over van Bridgestone die de laatste jaren de monopoly had in de supersnelle autosport, maar er is nogal wat kritiek van de rijders op de nieuwe Pirelli band, de banden slijten volgens de coureurs veel te snel.

Weinig rondjes met nieuwe Pirelli band

Na zo’n 14 tot 15 rondjes racen zijn de banden al aan vervanging toe. Vitali Petrov en Sebastian Vettel zijn twee voorbeelden van coureurs die hierover klaagden. Het leuke van deze korte levensduur van de nieuwe Pirelli band is dat het tactische aspect van de bandenwissel weer helemaal terug in de Formule 1.Veel top teams zijn bang dat zij in het nadeel zijn met de nieuwe band ten opzichte van de langzamere teams, omdat er veel meer piststops zullen zijn om de Pirelli band te wisselen.

Pirelli band zorgt voor veel piststops

De Pirelli band gaat er ondanks de klachten toch komen en voor ons als Formule 1 liefhebbers is dat mooi. Meer stops betekent meer actie en meer tactische plannen van de team leiders en omdat we graag een gokje wagen op deze mooie sport betekent dit goed nieuws! Voor de liefhebbers van wedden op sport dus duidelijk een mooie reden om ook eens op deze sport te wedden. De races zullen een stuk spannender worden en de diverse odds die er te krijgen zijn bij de verschillende weddenschap aanbieders zullen er niet om liegen…!!!
Wij zeggen, laat maar komen die nieuwe Pirelli band!!!

Previous post:

Next post: