Oranje verslaat Hongarije

Zoals velen van ons eigenlijk al hadden verwacht heeft het Nederlands elftal zich afgelopen vrijdag met groot gemak verzekerd van een rechtstreekse plaatsing voor het Europees Kampioenschap wat volgend jaar in de zomer in Polen en Oekraïne gehouden wordt.

Met een groot klasse verschil won Oranje uit met 4-0 van Hongarije. Niet alleen wij maar ook de bookmakers gingen uit van deze overwinning waardoor je bij het plaatsen van een weddenschap niet veel waar voor je geld kreeg maar aan de andere kant was het plaatsen van een bet op Nederland wel een redelijk zekerheidje.

Mooi combinatiespel en het grote verschil in kwaliteit zorgde voor de ruimeoverwinning waarbij de Hongaren gezien de wedstrijd nog goed wegkwamen. Oranje is voor het EK kwalificatietoernooi koploper in Groep E en het ziet er naar uit dat het verschil met de nummer twee Hongarije aanstaande dinsdag tijdens de return in de Arena verder op zal lopen naar 9 punten.

De speelstijl die het Nederlands Elftal liet zien werd door analyticus Marco van Basten zelfs vergeleken met Fc Barcelona, waarbij hij opmerkte dat de actie van Sneijder en Van der Vaart waarbij ze elkaar feilloos vonden niet onder deed voor Messi en kornuiten. Vol trots ontving bondscoach Bert van Marwijk deze opmerking via interviewer Kraay jr. en merkte op dat hij het zeer loyaal vond dat juist Van Basten deze lofbetuiging gaf.

Blindelings werden de diverse aanvallers gevonden en na acht minuten speeltijd scoorde Rafael van der Vaart, alweer voor de 17e keer in zijn interland carrière, de 1-0. De Hongaarse keeper ging niet geheel vrijuit bij deze actie maar de treffer en zeker ook het aangeven van Wesley Sneijder waren er niet minder fraai om.

Alle Hongaarse hoop was gevestigd op Balasz Dzsudzsak maar door perfect verdedigingswerk van Gregory van der Wiel kon ook hij weinig uitrichten tegen het veel sterkere Oranje. Uiteindelijk scoorden Ibrahim Affelay, Kuijt en Van Persie alledrie fraai en toen de teller op 4-0 stond vonden de Oranje spelers het mooi geweest. Ze werden zelfs door Van Marwijk “ingefluisterd” het wat rustiger aan te doen met het perfect ogende Gallery Play, om ervoor te zorgen dat Hongarije niet nog meer gefrustreerd zou raken en daardoor moedwillig een aantal Oranje-spelers uit de wedstrijd zou schoppen.

Ook in deze wedstrijd bleef het Nederlands Elftal onder deze bondscoach weer zonder puntenverlies en de teller staat inmiddels op dertien! Het heeft er alle schijn van dat Oranje als koploper de kwalificatie reeks zal eindigen en als een van de favorieten naar het EK zal gaan.

Previous post:

Next post: