oranjekoorts

Oranjekoorts

De afgelopen weken is het duidelijk geworden hoe gemakkelijk een heel land Oranjekoorts kan krijgen en ziek kan worden. Wat op 14 juni 2010 begon met gezonde interesse groeide binnen enkele weken uit tot een massale Oranjekoorts. Was het eerst nog van “het Nederlands elftal zou goed de voorrondes door kunnen komen”, afgelopen zondag was het “wij worden wereldkampioen!!!” Om 22.50 uur op diezelfde zondag zorgde de Spaanse griep ervoor dat de Oranjekoorts spontaan omsloeg in een landelijke kater. Gelukkig blijkt dat onze Hollandse nuchterheid het beste geneesmiddel is tegen deze kater. Al heel snel kwam het besef dat de jongens van Bert het gewoon heel goed gedaan hadden. Dinsdag kwamen onze helden (tenslotte zijn we toch de nummer twee van de wereld) naar Amsterdam voor de huldiging. Opnieuw was er sprake van Oranjekoorts. Een prachtig festijn is het geworden. Ruim 750.000 Oranje-fans lieten hun waardering blijken door volledig in het oranje uitgedost voor het laatst de vuvuzela te laten klinken voor Oranje. De oranje outfit kan terug naar de zolder, de oranjekoorts is genezen en de vuvuzela kan de prullenbak in. Mijn vrouw helemaal gelukkig, niet zozeer vanwege het Nederlands elftal, dat vinden de meeste vrouwen ook wel leuk om te kijken maar vanwege de voortdurende Oranjekoorts die nu weer voor twee jaar genezen was. Maar moet daarna nou persé Studio Sportzomer gekeken worden en Vi-Oranje? “Zijn Jack van Gelder, Hugo Borst en Johan Borst nu echt zo interessant dat je die elke dag moet kijken?” klonk er de afgelopen weken regelmatig. Mijn antwoord was standaard: “Schatje, het wk is bijna voorbij, laat me alsjeblieft…”. Dus je kunt wel nagaan hoe groot haar grijns was woensdagochtend na de huldigingsdag. Einde Oranjekoorts…….

Opnieuw Oranjekoorts

Als een geprogrammeerde robot zette ik echter woensdag vrolijk de tv aan op Nederland 1 om de herhaling van Sportzomer te kijken. Ach, wat stom, natuurlijk, Jack van gelder heeft eindelijk ook vakantie, maar wat zie ik nu, de Tour de france is volop bezig. En ongelooflijk maar waar, twee Raborenners doen mee voor het klassement. Moeiteloos kunnen Dennis Menchov en Robert Gesink de favorieten volgen als ze de colls van de eerste en tweede categorie oprijden. En wat wil het toeval, de Rabobankploeg fiets in onze nationale kleur. Oranjekoorts! Effe snel naar de zolder om mijn Oranje shirt te pakken, en vanavond zeker de avondetappe kijken. En wellicht een keer voorspellen wie de etappe van de dag wint en wedden op sport. Ben benieuwd welke interessante gasten Mart Smeets vanavond weer uit de hoge hoed tovert.
Oranjekoorts

Oranjekoorts bij Tour de France

Sorry schatje, maar dit is de Tour de France en “onze” Rabo jongens doen het fantastisch, ik moet dit echt kijken de komende dagen. Na zondag 25 juli, als ze op de Champs Elyssées staan ben ik weer genezen van de Oranjekoorts en heb ik weer tijd voor jou, mijn liefste…….

Previous post:

Next post: