Organisatie WK 2018 Blatter

Organisatie WK 2018 naar RuslandEen verwachtte maar toch teleurstellende uitslag vandaag voor alle voetbalfans van de lage landen: Het Holland Belgium Bid heeft het niet gehaald in de strijd om de organisatie van het WK 2018. Veel voetballiefhebbers vermoeden dat toch wederom geld de belangrijkste drijfveer is geweest om de organisatie WK 2018 aan Rusland toe te kennen in plaats van aan Nederland en België. Er waren vooraf 4 kandidaten die zich gemeld hadden om in aanmerking te komen voor de organisatie WK 2018. Naast België/Nederland combinatie was er ook een samenwerking van Spanje en Portugal. Kandidaat 3 was Engeland en de vierde gegadigde was Rusland.organisatie WK 2018
In Zürich vermeldde Sepp Blatter namens de FIFA dat er twee stemrondes voor nodig waren om de organisatie WK 2018 aan Rusland toe te kennen. Door het mededeling van die tweede stemming kreeg het Nederlandse kamp hoop dat zij toch nog kans maakte op de organisatie WK 2018. Niets was echter minder waar. De grote zak met geld die Rusland beloofde bezorgde de Russen naar alle waarschijnlijkheid de organisatie WK 2018.

Eerste stemronde organisatie WK 2018

In de eerste stemronde om de organisatie WK 2018 kreeg Nederland/België 4 stemmen, Spanje/Portugal 7, Engeland kreeg er maar 2 en Rusland kreeg al meteen 9 stemmen. Hierdoor bleven er in de tweede ronde nog 3 kandidaten over en tot ieders verbazing zat Engeland daar al niet meer bij. In deze tweede en finale ronde delfden de twee gezamenlijke kandidaten het onderspit tegen grootmacht Rusland. Nederland/België zakte verrassenderwijs af naar 2 stemmen en Spanje/Portugal bleef 7 stemmen houden. Rusland echter kwam als torenhoge winnaar uit de strijd met maar liefst 13 stemmen.

Voor Rusland is het de allereerste keer in haar geschiedenis dat het WK voetbal in dat land gehouden wordt. Net als in Nederland en België heeft er in Rusland nog nooit een WK voetbal plaatsgevonden, maar nu heeft het de organisatie WK 2018 binnen.

Terwijl Vladimir Poetin de grote afwezige was vandaag in Zürich, gaf hij desalniettemin een reactie op de bekendmaking: “Graag wil ik alle leden van het uitvoerend comité van de FIFA hartelijk danken voor het ons gegeven vertrouwen en ik garandeer de FIFA leiding dat alles in het werk gesteld zal worden om ervoor te zorgen dat het WK 2018 de uitstraling gaat krijgen die het toekomt.”

Ruud Gullit teleurgesteld dat organisatie WK 2018 naar Rusland gaat

Als organisator van het HollandBelgiumBid gaf Ruud Gullit als eerste reactie na de bekendmaking dat ie ervan baalde dat Nederland/België het niet is geworden maar dat ie de keuze van de FIFA respecteerde en hij gaf zijn felicitaties aan Rusland. Verder zei hij dat hij teleurgesteld maar ook trots is op hun bid. Hij liet in het midden of er in de toekomst weer een poging gedaan zal worden om de organisatie van een WK binnen te halen. Duidelijk is wel geworden dat het plan nog zo mooi kan zijn, als er een andere kandidaat met een hele grote zak geld gaat zwaaien dan is de FIFA daar heel gevoelig voor. Als u het leuk vindt om af en toe een keertje te wedden op sport dan kunt u straks bij de kwalificatie van het WK 2018 op alle wedstrijden wedden. Een ding is zeker, de organisatie WK 2018 gaat Nederland niet verzorgen.

Previous post:

Next post: