sportsbetting

SportsbettingSportsbetting ofwel Sportweddenschappen bestaat uit het voorspellen van uitslagen in diverse takken van sport. Dit doe je door het maken van een weddenschap op de uitslag ofwel uitkomst van een bepaald sportevenement. In de Verenigde Staten is sportsbetting, geregeld in de Protection Act die dateert uit 1992, niet toegestaan met uitzondering van een klein aantal staten. In veel Europese landen is sportsbetting wel toegestaan. Veel voorstanders van gelegaliseerde sportsbetting delen de mening dat sportsbetting gezien kan worden als een soort hobby van vele sportfans. Ook wordt er gezegd dat hun belang als fan zijnde toeneemt bij tal van sportevenementen als zij kunnen wedden op uitslagen van juist die evenementen waar ze fan van zijn, wat op zijn beurt voordelig is voor de vele sportclubs vanwege de stijging van het aantal bezoekers en kijkcijfers .Hieronder brengen we een aantal verschillende vormen van sportsbetting onder de aandacht:

Soorten sportsbetting

 • De Klassieke Handicap:Dit is een systeem waarbij je de mogelijkheid hebt om bij een ongelijkwaardige wedstrijd, waarbij het ene team sterk favoriet is, de wedstrijd te nivelleren door bij het favoriete team punten in mindering te brengen. Deze wedvorm is toepasbaar op alle mogelijke sporten maar in de praktijk wordt deze toegepast bij American Football en andere typisch Amerikaanse sporten.
 • De Aziatische Handicap:Als basis is deze vorm van wedden hetzelfde als de Klassieke Handicap, met dit verschil dat er meer specifieke regels van toepassing zijn. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om op een gelijke uitslag te wedden.
 • De Lange Termijn Weddenschap:Hierbij plaats je een weddenschap over een lange termijn, bijvoorbeeld welke club wint de Eredivisie of welk team wordt Europees Kampioen.
 • De Live Weddenschap:Deze zeer populaire weddenschap wordt gedaan op wedstrijden die op dat moment gespeeld worden. De kracht van deze wedvorm zit hem in de winkansen, die zeer variabel zijn doordat ze afhangen van het scoreverloop en verdere wedstrijdverloop.
 • De Enkele Weddenschap:Deze weddenschap wordt gedaan op één enkel sportevenement waarbij je maar één uitslag kunt voorspellen. Is die voorspelling juist dan krijg je je inzet terug plus een bedrag dat zo berekend wordt: de winst is de inzet maal de winkans minus 1. Indien je voorspelling onjuist is dan verlies je je inzet.
 • De Meervoudige Weddenschap ofwel De Combo:Dit is een weddenschap met meerdere uitkomsten. Al deze uitkomsten moeten kloppen om de weddenschap te winnen en de winst wordt bepaald door de verschillende winkansen te combineren. Vele combinaties zijn er mogelijk met deze vorm van weddenschappen. Hiernaast heb je ook nog de Complexe Combo Weddenschappen. Met deze wedvorm kun je meerdere uitslagen voorspellen op meerdere sportevenementen. Het grote verschil tussen de Complexe Combo en de reguliere Combo Weddenschap is dat de Complexe Combo weddenschap gewonnen is als je een deel van de uitslagen juist hebt.
 • Speciale Weddenschap:Dit zijn weddenschappen die in principe niets te maken hebben met uitslagen van sportevenementen. Er worden tal van dit soort speciale weddenschappen aangeboden en de bookmakers verzinnen vaak de meest vreemde dingen waarop gewed kan worden.Er zijn nu al enkele leuke voorbeelden van speciale weddenschappen voor het WK Voetbal in Zuid-Afrika:
  -Welke speler krijgt de meeste rode kaarten
  -Wat is het aantal goals van de topscorer tijdens 1 enkele wedstrijd
  -Welke wedstrijd krijgt de meeste strafschoppen
  Deze vorm van wedden is vaak erg leuk om te doen en mocht je een keertje goed gokken op zo’n weddenschap dan zijn de uitkeringspercentages erg hoog maar over het algemeen zijn hierbij de marges voor de bookmakers vele malen hoger dan bij de reguliere weddenschappen.

Geld verdienen met sportsbetting

Zoals je ziet is sportsbetting een interessante manier van het benaderen van sport. Sportsbetting groeit nog steeds in Nederland en tijdens het WK in Zuid-Afrika werd er veel op het Nederlands elftal gewed. Het wedden op voetbal is de grootste sport voor wat betreft sportsbetting.Wanneer je jezelf verdiept in de verschillende vormen van wedden en de verschillende sporten waar op gewed kan worden is het zeker mogelijk om geld te verdienen met sportsbetting.

Next post: