tour de france in nederland

Tour de France in Nederland

Zaterdagmiddag 03 juli 2010 is in Rotterdam de Tour de France in Nederland van start gegaan. De belangstelling voor de Tour de France in Nederland was erg groot. Vele tienduizenden wielerfans kwamen een kijkje nemen langs het parcours bij de Tour de France in Nederland.

Proloog van de Tour de France in Nederland

Omstreeks 16.00 uur ging de proloog van de Ronde van Frankrijk van start en hij begon met een individuele tijdrit. De Erasmusbrug was het decor voor de officiële start van de Tour de France en al vroeg in de middag kwamen de fans in grote getalen een kijkje nemen naar de Tour de France in Nederland. Nadat de reclamekaravaan was langsgekomen over het parcours mochten de tourdeelnemers het 8900 meter lange parcours verkennen van de Tour de France. 197 Renners begonnen om kwart voor 5 met de tijdrit van deTour de France in Nederland en om kwart voor 8 ’s-avonds kwam de laatste renner over de finish. Start en finish van de Tour de France in Nederland was op het Zuidplein en uiteraard kwamen de renners tijdens de tijdrit over de Erasmusbrug. De Zwitserse renner Fabian Cancellara werd uiteindelijk winnaar van de tijdrit van de Tour de France in Nederland en evenals in 2009 kreeg hij als eerste renner de gele trui om zijn schouders.

Tour de France in Nederland trekt veel toeschouwers

Schattingen geven aan dat er maar liefst 450.000 wielerfans op de start van de Tour de France afkwamen. De Tour de France in Nederland werd in maar liefst 170 landen over de hele wereld uitgezonden! Een evenement zoals de Tour de France in Nederland leent zich bij uitstek voor het wedden op sport. Tegenvaller tijdens deTour de France in Nederland was het weer. Bij aanvang was het best aardig maar in de loop van de middag begon het te regenen. Maar de echte wielerfans lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en waren bewapend met regenjassen en paraplu’s. Ook waren er genoeg plekken langs het parcours bij de Tour de France in Nederlandwaar de toeschouwers konden schuilen. En dan te bedenken dat de Tourorganisatie een paar dagen van te voren maatregelen trof vanwege het te verwachten erg warme weer. Zondag zal de Tour de France Rotterdam verlaten met de eerste etappe rit die wederom vanaf de Erasmusbrug zal starten. Deze rit finisht in Brussel. Tijdens de openingsceremonie van de Tour de France hield burgemeester Ahmed Aboutaleb nog een toespraak waarin hij vol trots de renners en het publiek toesprak en alle organisatoren en vrijwilligers dankte voor hun tomeloze inzet. De Havenstad heeft zich met de Tour de France in Nederland wederom op de kaart gezet als zijnde een stad die het elke keer weer voor elkaar krijgt de allermooiste evenementen te organiseren.

Previous post:

Next post: