Tour de France 2011

De Tour de France 2011 is op dit moment vol aan de gang dus alle reden om te gaan wedden op de Tour de France. Vroeger in Langs de Lijn op de toen nog geheten radiozender Hilversum 1 kwamen er regelmatig de paardenkoersen voorbij. Hans van Zetten deed op professionele wijze met enorme passie zijn commentaar en eerlijk gezegd, als je de ogen sloot dan zag je Jojo Buitenzorg zo draven. De reden van de populariteit van de paardenraces was natuurlijk de mogelijkheid tot gokken op deze koersen. Samen met de wedstrijden uit de vaderlandse voetbalcompetitie die verzameld waren in de toto waren dit de enige twee sportweddenschappen die de gelukkige voorspellers konden spelen. Tegenwoordig zorgen de online sportweddenschappen aanbieders die je vindt bij wedden op sport ervoor dat op zo’n beetje elke wedstrijd waar ook ter wereld gespeeld, gewed kan worden. Zo zijn er tegenwoordig veel aanbieders waarbij je kunt wedden op de Tour de France en voor de liefhebber van de Tour de France 2011, en die zijn er veel in ons land, bieden deze sportweddenschappen aanbieders interessante weddenschappen aan. Wie wint de etappe? Wie komt er als eerste boven op de col van de eerste categorie? Wordt het een massasprint of een solo aankomst? Op al deze verschillende aspecten kunnen de wielerliefhebbers gokken. Is het op dit moment eigenlijk wel gokken? Of is Alberto Contador zo goed dat de andere renners geen kans hebben en is wedden op zijn eindoverwinning een zekerheidje?

Kaart Tour de France 2011

Welke renner kies je bij de Tour de France 2011?

Veel renners zijn favoriet voor de verschillende onderdelen van de Tour de France 2011. Wij hebben een opsomming gemaakt zodat je kunt kijken wie er volgens de bookmakers favoriet zijn bij het wedden op de Tour de France 2011:

Favorieten Tour de France 2011 voor de Gele Trui

 • Alberto Contador
 • Andy Schleck
 • Robert Gesink
 • Ivan Basso
 • Frank Schleck

Favorieten Tour de France 2011 voor de Bolletjestrui

 • Alberto Contador
 • Andy Schleck
 • Robert Gesink
 • Frank Schleck

Favorieten Tour de France 2011 voor de Groene Trui

 • Philippe Gilbert
 • Tyler Farrar
 • Alessandro Petacchi
 • Mark Cavendish
 • Edvalt Boasson Hagen

Favorieten Tour de France 2011 voor de Witte Trui

 • Robert Gesink
 • Roman Kreuzinger

Je kunt natuurlijk ook gokken dat Robert Gesink, onze nationale hoop in de tour op dit moment, het podium haalt. Met de Pyreneeën nog op het programma komen er nog zeer interessante etappes om een gokje te wagen. Je kunt dit heel eenvoudig doen bij Unibet. Via deze link ga je naar de site van Unibet. Eenmaal op de site van Unibet kun je eenvoudig een account aanmaken. Ook heb je recht op een eerste stortings bonus van €50,00. Toch een mooi bedrag om een weddenschapje mee te plaatsen. Wat dacht je van de laatste tijdrit op de zaterdag voordat de renners naar de Champs Elysées gaan? Zou Cancellara nog goed genoeg zijn om deze ook te winnen, net zoals de proloog. Mischien als je nu je weddenschap plaatst dat de quoteringen die je krijgt voor de juiste voorspelling nog hoger zijn dan op die zaterdag zelf, maar ja dan is het natuurlijk ook weer een gokje dat hij goed door de Pyreneeën komt. Zou Lance Armstrong nog een etappe winnen? Misschien kun je nog wel ergens een weddenschap afsluiten of hij wel of niet ooit nog betrapt zal worden op dopinggebruik in het verleden….

De vele valpartijen in de Tour de France 2011

Ieder jaar weer zijn er tijdens de Tour de France vele valpartijen. Ook in de Tour de France 2011 zijn valpartijen meer regel dan uitzondering. Iedere etappe gaan er wel een of meer renners onderuit. In de eerste vijf etappes van de Tour de france 2011 zijn al vele grote namen ten val gekomen. Leipheimer, Wiggins, Gesink, Contador, Sörensen en Boonen zijn hier een voorbeeld van. Renners voor wie de Tour de France al voorbij is zijn Brajkovic en Murillo. Brajkovic viel zijn hoofd open en werd afgevoerd naar een hospitaal en Murillo reed op het einde van de vijfde etappe vol in de hekken langs het parcours waardoor hij zijn sleutelbeen brak.

Tour de France 2011
Maar de meest in het oog springende valpartij van de Tour de France 2011 was toch wel die van Johnny Hoogerland. In de negende etappe, welke nu al meest bizarre etappe van de Tour de France 2011 genoemd wordt, kwam Hoogerland zwaar ten val door toedoen van een auto van de Franse media. De auto moest uitwijken voor een boom en zonder enig oog te hebben voor de renners ramde deze op brute wijze Juan Antonio Flecha van zijn fiets. Flecha kwam hierdoor hard in aanraking met de op dat moment naast hem koersende Hoogerland. Hoogerland werd hierdoor letterlijk gelanceerd en eindigde in volle vaart in het prikkeldraad. Vol schrammen en diepe snijwonden op zijn benen en achterwerk wist de ijzersterke Zeeuw de etappe toch nog te finishen en uiteindelijk stond hij overmand door emoties op het podium voor het ophalen van de bolletjestrui. Direct daarna vertrok hij naar het ziekenhuis om aldaar zijn diepe wonden te laten ontsmetten en maar liefst 33 hechtingen in zijn lijf te laten zetten. De roekeloze en schandalige actie van de Franse televisie wagen ging de hele wereld over en alles en iedereen behalve de Franse televisie zelf gaf er zijn mening over. Dat dit soort dingen kunnen gebeuren in de Tour de France 2011 is een slechte zaak voor het hele Tour de France circus en de laatste woorden zijn hier nog lang niet over gesproken.

De Tour de France 2011 is inmiddels bezig aan de 12e etappe van Cugnaux richting Luz-Ardiden. Deze eerste zware berg etappe behelst 211 kilometer en de renners zullen onder andere de Tourmalet beklimmen. We zijn inmiddels over de helft en de Tour de France 2011 zal de boeken in gaan als een spectaculaire ronde van Frankrijk.

Previous post:

Next post: