Ajax

Wedden op Ajax

Een van de wereldwijd bekendste clubs van Nederland is AFC Ajax. In dit artikel van wedden op voetbal gaan we verder in op de roemrijke club uit Amsterdam en de mogelijkheid om te wedden op Ajax. In 1894 waren het een stel vrienden die de voetbalclub Union oprichtten. Datzelfde jaar nog werd de naam Union veranderd in Footh-Ball Club Ajax, genoemd naar de held uit de Griekse Mythologie. Doorallerlei strenge regels dreigde de club ten onder te gaan en op 18 maart 1900 werd Ajax opnieuw opgericht. Op dit moment luidt de volledige naam AFC Ajax, wat staat voor Amsterdamsche Football Club Ajax. De thuiswedstrijden worden sinds 14 augustus 1996 gespeeld in de Amsterdam Arena waar plaats is voor 51.715 toeschouwers.

Genoeg redenen om te wedden op Ajax

De sportieve prestaties Ajax door de jaren heen zijn natuurlijk enorm. 29 Keer werd de landstitel behaald. De KNVB beker werd 18 keer gewonnen. De Nederlandse supercup/ Johan Cruijffschaal is door de Amsterdammers 7 keer gewonnen. Internationaal zijn er ook prachtige successen behaald. Vier keer werd de Europacup 1/Champions League gewonnen, 1 keer de Europacup II en 1 keer de UEFA Cup. De Europese Supercup werd 3 keer door Ajax gewonnen en twee keer is de Wereldbeker gewonnen. Wedden op Ajax was toen een lucratieve aangelegenheid wantze waren vrijwel niet te verslaan. Komend seizoen zal net als vorig seizoen Martin Jol de scepter zwaaien bij Ajax. Jol begon zoals velen in het Amateurvoetbal zijn loopbaan als trainer. In 1996 werd hij trainer van Roda JC. In 1998 stapte hij over naar RKC om daar als hoofdtrainer aan de gang te gaan. In 2004 beloot hij om door te gaan als assistent-trainer bij Tottenham Hotspur, maar lang bleef hij geen assistent, want toen na 13 wedstrijden de hoofdtrainer opstapte werd Jol aangesteld als hoofdtrainer daar. Na grote successen daar werd Jol in 2008 hoofdtrainer van Hamburger SV waar hij in 2009 vertrok om bij Ajax hoofdtrainer te worden.
Spelerswisselingen: Een groot aantal spelers zullen komend seizoen niet meer bij de selectie van Ajax zitten, te weten: Gabri (naar Umm Salal), Marko Pantelic, George Ogararu (naar FC Soin), Kennedy Bakircioglu (naar Racing Santander), Edgar Manucharyan, Dennis Rommedahl (naar Olympiakos), Sergio Padt (verhuurd aan Go Ahaed Eagles) en Jan-Arie van der Heijden (verhuurd aan Willem II). Om deze vertrekkende spelers te compenseren maken de volgende spelers komend seizoen deel uit van de selectie: Mounir El Hamdaoui (van AZ), Mido, Daley Blind (van Groningen), Jeffrey Sarpong (van NEC Nijmegen), Mitchell Donald (van Willem II), Darko Bodul (van Sparta Rotterdam), Evander Sno (van Bristol City)Wedden op AjaxWedden op Ajax in de Champions League

Wat gaat komend seizoen brengen? De doelstelling van komend seizoen zal met deze selectie zijn: kampioen van Nederland worden, en met het materiaal wat Martin Jol tot zijn beschikking heeft behoort dit ook zeker tot de mogelijkheden. Tevens zal er alles aan gedaan worden om de hoofdronde van de Champions League te halen. Of het allemaal gaat lukken moet blijken. Wilt u wedden op Ajax, dan kan dat hier.

Previous post:

Next post: