AZ

Wedden op AZIn dit artikel van wedden op voetbal staat nuttige informatie voor het Wedden op AZ. Op 13 april 1954 wordt in Alkmaar de voetbalclub Alkmaar ’54 opgericht. In 1964 werd op 13 april FC Zaanstreek opgericht. Op 30 juni 1967 fuseerde FC Zaanstreek met Alkmaar ’54, uit deze fusie werd AZ’67 geboren. Later wordt de naam AZ’67 veranderd in AZ. De clubkleuren van AZ zijn rood-wit. De thuiswedstrijden worden gespeeld in het AZ Stadion waar 17.023 toeschouwers kunnen zitten. In haar redelijk korte bestaan wist de club uit Alkmaar toch twee keer landskampioen te worden, en wel in het seizoen ’80-’81 en in ’08-09. Ook werd er drie maal de KNVB beker gewonnen. De Nederlandse supercup werd in 2009 gewonnen. Afgelopen seizoen was als regerend landskampioen een erg zwaar jaar voor AZ. Wel werd er Europees voetbal veiliggesteld. Wedden op AZ kan dus in de Eredivisie maar ook kunt u wedden op AZ op Europees niveau.

Wedden op AZ

Belangrijke veranderingen voor het wedden op AZ

De trainer: Komend seizoen zal Gertjan Verbeek de scepter van hoofdtrainer in Alkmaar zwaaien. Gertjan Verbeek begon zijn trainersloopbaan in 1994 als assistent bij Heerenveen dat bleef hij daar tot 2001. In 2001 ging hij naar Heracles Almelo om daar als hoofdtrainer aan de gang te gaan. In 2004 verliet hij Heracles Almelo om terug te gaan naar Heerenveen, deze keer als hoofdtrainer. In 2008 maakte Verbeek de overstap naar Feyenoord, maar daar mocht hij slechts een half jaar blijven. In seizoen ’09-’10 keerde Gertjan Verbeek terug naar Heracles waar hij als hoofdtrainer de club uit Almelo een fantastisch seizoen bracht. Komend seizoen mag hij in Alkmaar aan de slag als hoofdtrainer bij AZ.
Spelerswisselingen: Het komend seizoen zullen de volgende spelers gen deel meer uitmaken van de selectie van AZ: Boy Waterman (naar De Graafschap), Jeremain Lens (naar PSV), Kees Luijckx (naar NAC Breda), David Mendes da Silva (naar Red Bull Salzburg) en Mounir El Hamdaoui (naar Ajax). Om de vertrekkende spelers te compenseren zijn de volgende spelers naar Alkmaar gehaald: Dirk Marcellis (van PSV), Charlison Benschop (van RKC Waalwijk), Esteban Alvarado Brown (van Deportivo Saprissa), Nick Viergever (van Sparta) en Erik Falkenburg (van Sparta).
Topper van de club: Stijn Schaars is de topper van de club en tevens aanvoeder. Mede dankzij zijn sterke spel in het seizoen ’08-’09 wist AZ de kampioensschaal te bemachtigen. De klassering van de club uit Alkmaar zal het komend seizoen mede afhankelijk zijn of de topper Schaars zijn goede nivo zal kunnen vasthouden.
Talent van de club: Ondanks de komst van jongelingen Dirk Marcellis en de twee Spartanen, kon Charlison Benschop zich wel eens ontwikkelen als het beste talent van de club. De verwachting is dat deze jonge ex-RKC-er na het vertrek van El Hamdaoui al heel snel in de spits zal belanden waar hij kan laten zien uit welk hout hij is gesneden.

Het wordt een mooi en spannend seizoen om te wedden op AZ

Wat gaat komend seizoen brengen?: Met een selectie die behoorlijk veranderd is en met een nieuwe trainer zal het komend seizoen een beetje gissen zijn waar AZ staat. Er is zeker voldoende kwaliteit in Alkmaar aanwezig. Europees voetbal halen zal zeker de doelstelling zijn en dus worden de pijlen gericht op een plaats bij de eerste vijf. De tijd zal leren of Verbeek dit kan bewerkstelligen.

Wil je een gokje wagen hoe AZ het komend seizoen gaat doen, dan kun je bij ons een spotweddenschap plaatsen. Lees de informatie zorgvuldig zodat je een juiste beslissing kunt maken voor het wedden op AZ.

Previous post:

Next post: