Wedden op Boksen

Als je het hebt over sport weddenschappen en je graaft een beetje in de historie ervan dan blijkt al snel dat je al heel erg lang geleden kon wedden op boksen. Iedereen kent wel de beelden van een oude stal ergens achteraf of een oude schuur midden in een grote stad waar illegale bokswedstrijden werden georganiseerd. Met een schreeuwende mensenmassa er omheen en bookmakers die er nerveus tussendoor liepen om het wedden op boksen mogelijk te maken. Dat deze wedstrijden vaak gemanipuleerd waren wisten de meeste omstanders niet. Door de jaren heen zijn er meerdere bonden opgericht om het boksen en ook het wedden op boksen georganiseerder en eerlijker te krijgen.

Wedden op boksen in Las Vegas

Met het ontstaan van de nummer 1 gokstad van de wereld Las Vegas kon het natuurlijk niet uitblijven dat mensen juist in deze stad ging wedden op boksen. Veel werledtitels werden er uitgevochten in de zalen van de grote hotels aan de strip (Las Vegas Boulevard red.). Wij sportliefhebbers hebben allemaal wel eens een nacht voor de tv doorgebracht als er bij hoge uitzondering een rechtstreeks verslag vanuit Las Vegas werd gedaan van een bokswedstrijd om de wereldtitel bij de zwaargewichten. Vanuit de grote casino’s in Las Vegas stonden dan twee zwaargewichten in de ring om in rondes van 3 minuten uit te maken wie zich kampioen van de wereld mocht noemen. Het moge duidelijk zijn dat er op dat soort wedstrijden duizenden mensen wedden op boksen. Legendarische duels zijn er geweest om de kampioensgordel. wedden op boksen De ouderen onder ons kennen nog wel de gevechten tussen Muhammed Ali, ook wel bekend als Cassius Clay, tegen Joe Frazier. Deze gevechten van de eeuw, zoals ze in de volksmond genoemd werden, vroegen van beide spelers het uiterste en waren ware veldslagen. Prachtig voor het wedden op boksen, want iedereen in de zaal had zo zijn eigen favoriet.

Don King en zijn invloed op wedden op boksen

Toen halverwege de jaren 70 Don King zich als promotor profileerde in de bokswereld had nog niemand in de gaten dat hij de meest invloedrijke man zou worden in deze sport, niet alleen met het organiseren van wedstrijden maar ook met het wedden op boksen. Zijn eerste grote aktie was Muhammed Ali over te halen om te boksen voor een hospitaal in Cleveland. Daarna ging het hard met Don King en al snel groeide de man met de wilde haardos uit tot de belangrijkste promotor in de bokswereld. Dit had ook zeker invloed op het wedden op boksen. Al snel waren de boksers van Don King de groten der aarde en wilde zette het gros van de gokkers in op deze boksers bij het wedden op boksen. Legendarische gevechten heeft Don King georganiseerd, en hij heeft alle grote boksers onder zijn hoede gehad. Van Ali tot Mike Tyson. Gelukkig kunnen we met de moderne technieken deze oude gevechten terugzien via allerlei aan aanbieders als Youtube en kunnen we herinneringen ophalen over de goede oude tijd.

Wedden op boksen vandaag de dag

Met de snelle ontwikkelingen van internet is het steeds eenvoudiger om met 1 druk op de knop te wedden op boksen. Allerlei wedstrijden over de gehele wereld zijn zo binnen handbereik en een topwedstrijd wordt door een klein bedrag te wedden op boksen ook veel spannender om te kijken. In allerlei verschillende gewichtsklassen kun je topwedstrijden vinden. De aanbieders op deze site zijn vertrouwd en je kunt hier veilig je geld op storten en ermee wedden op boksen. Dat wedden op boksen veel wordt gedaan blijkt wel uit de weddenschappen die er zijn geplaatst bij het onlangs gehouden titel gevecht tussen Wladimir Klitschko en David Haye. En dan te bedenken dat deze wedstrijd niet in Las Vegas gehouden werd, waar wedden op boksen enorm populair is, maar in het voetbalstadion van HSV in Hamburg waar maar liefst 57.000 fanatieke supporters zagen hoe Klitschko zijn wereldtitel behield. Hij was voorafnu eens niet de favoriet bij wedden op boksen en maar hij stelde zijn fans niet teleur. Over 12 rondes gezien was hij de beste en hij behield daardoor zijn titel. Geschat wordt dat er voor tientallen miljoenen omgezet is bij wedden op boksen en dan specifiek op deze partij. Heb je ook interesse in wedden op sport, neem gerust eens een kijkje bij een van deze vertrouwde sites. Ben jij een boksliefhebber en denk jij de winnaar vooraf te kunnen voorspellen, dan is het misschien wel heel interessant om een keer te wedden op boksen.

Previous post:

Next post: