Feyenoord

Wedden op FeyenoordWedden op één van de meest spraakmakende clubs die Nederland rijk is betekent wedden op Feyenoord. Op 19 juli 1908 werd er in Rotterdam de voetbalclub Wilhelmina opgericht. Dit gebeurde in café De Vereeniging. In 1909 vond de eerste naamsverandering plaats. Wilhelmina werd veranderd in HFC, wat stond voor Hillesluise Footbal Club. Toen zij zich aansloot bij de Rotterdamse voetbalbond bleek dat er in het land al een HFC bestond, en wel in Haarlem. Er werd gekozen voor RVV Celeritas. Toen er gepromoveerd werd in 1912 naar de NVB bleek ook daar al een Celeritas te zijn en nu werd besloten de naam te veranderen in Feijenoord en kreeg de club ook meteen het tenue zoals we dat nu nog steeds kennen. Feyenoord speelt haar thuiswedstrijden in De Kuip, de voetbaltempel van Nederland, die plaats biedt aan 51.577 toeschouwers. Een club als Feyenoord met een rijke historie en een zeer trouwe aanhang mag zeker niet ontbreken bij wedden op voetbal.

Wedden op Feyenoord

Bij het wedden op Feyenoord zijn er vele mogelijkheden

De prestaties van de topclub uit Rotterdam liegen er niet om. Ze hebben een behoorlijke erelijst. In 1970 werd de Europacup 1 gewonnen (tegenwoordig de Champions League geheten). De UEFA Cup werd tweemaal gewonnen, in 1974 en in 2002. In 1970 werd ook de Wereldbeker gewonnen. De Intertoto Cup werd 3 maal gewonnen. Feyenoord werd 14 keer landskampioen en veroverde 11 keer de KNVB Beker. De Johan Cruijff Schaal werd 2 keer gewonnen. Afgelopen seizoen wist de club uit Rotterdam als het ware op te staan uit de dood. Een vierde plaats was het reslutaat en Europees Voetbal werd veiliggesteld. Ook komend seizoen is Mario Been de hoofdtrainer bij Feyenoord. Been begon ooit zijn trainersloopbaan als assistent van Bert van Marwijk bij Feyenoord. dit was hij van 2000 tot 2004. In seizoen ’05-’06 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Excelsior en hij wist deze club kampioen te maken van de Eerste Divisie, toen de Gouden Gids Divisie geheten. In 2006 stapte hij over naar Nijmegen om daar bij NEC als hoofdtrainer aan de gang te gaan. Hij was daar zeer succesvol en wist in ’07-’08 zelfs Europees Voetbal te halen. In seizoen ’09-’10 maakt hij de overstap naar zijn grote liefde Feyenoord om daar als hoofdtrainer aan de gang te gaan.
Spelerswisselingen.
Een aantal spelers zal komend jaar niet meer terugkeren in De Kuip in de kleuren van Feyenoord. Dit zijn: Roy Makaay (gestopt), Giovanni van Bronckhorst (gestopt), Stefan Babovic (naar FC Nantes), Jonathan de Guzman (naar Real Mallorca) en Kevin Hofland (naar AEK Lacarna). Ondanks het feit dat er geen budget is zijn er toch een aantal nieuwelingen in de selectie waardoor het wedden op Feyenoord wederom spannend zal zijn: Fedor Smolov (gehuurd van Dinamo Moskou), Michael Lumb (gehuurd van Zenit Sint-Petersburg), Adil Auassar(van VVV Venlo), Ruben Schaaken (van VVV Venlo), Gerson Gabral (eigen jeugd), Kamohelo Mokotjo (van Excelsior), Bruno Martens Indi (eigen jeugd).

Wie wordt bij het wedden op Feyenoord gezien als topper van de club?

Ron Vlaar wordt beschouwd als de topper voor komend seizoen. Als aanvoeder zal hij de kar moeten gaan trekken. Na twee seizoenen blessureleed keerde hij afgelopen seizoen opvallend sterk terug en mistte hij maar net een selectie voor Oranje in Zuid-Afrika. Ondanks zijn niet al te hoge leeftijd wordt hij toch als ervaren kracht beschouwd en als hij fit kan blijven kan hij de steunpilaar zijn die Feyenoord nodig heeft. In deze selectie zit erg veel talent. De meest opvallende is de jongeling Luc Castaignos. Van alle talenten die er bij Feyenoord rondlopen wordt er van hem misschien wel het meeste verwacht. In de punt van de aanval zal deze spits moeten laten zien of hij ook zijn doelpunten kan maken voor de Rotterdammers.

Wat gaat komend seizoen brengen.
Gezien de lege portemonnee heeft Feyenoord zich na het vertrek van enkele zeer ervaren toppers niet echt kunnen versterken en het is de vraag hoe dit zich zal uiten in komend seizoen. Europees Voetbal zal ongetwijfeld de doelstelling zijn en daarom wordt er ingezet op een plaats bij de eerste vijf. Of dit haalbaar is moet blijken, wel is het van groot belang gezien de financiële situatie van de club. Heeft u interesse om te gaan wedden op Feyenoord dan kunt u dat het beste hier doen.

Previous post:

Next post: