Wedden op Voetbal

In Nederland is wedden op voetbal, net zoals in heel veel andere landen in Europa de populairste tak van sport om op te wedden. De reden waarom in deze landen wedden op voetbal zo populair is ligt natuurlijk in het feit dat voetbal hier de volkssport nummer 1 is en in ieder café en op elke hoek van de straat voetbal de dagelijkse gespreksstof is. Ook lijkt er in elke liefhebber een coach te zitten die na een slecht resultaat altijd wel weet hoe hij het gedaan zou hebben. Kortom iedereen weet er wel iets van en sommige mensen claimen zelfs alles te weten. Niet zo gek dus dat er veel mensen wedden op voetbal omdat ze denken zo hun kennis om te zetten in een klein kapitaal.

Vroeger was wedden op voetbal anders

Had je vroeger alleen de toto om je kennis om te zetten in cash geld door de uitslagen juist te voorspellen, tegenwoordig kun je op veel meer manieren wedden op voetbal. De wekelijkse gang naar de sigarenwinkel om op het tot formulier de juiste vakjes aan te kruisen is aan het vervagen. Door de gigantische opkomst van internet hoeft de voetbalkenner niet meer zijn huis uit om te wedden op voetbal. Het is tegenwoordig veel makkelijker om de nodige kennis op te doen. Er is zoveel informatie te vinden in kranten, tijdschriften en op het internet zoals bijvoorbeeld op www.voetbalwedden.tips en dan zijn er natuurlijk ook nog bijna dagelijks de nodige informatie programma’s op de televisie. Afgelopen wereldkampioenschap in Zuid-Afrika bleek maar weer eens hoeveel bondscoaches Nederland leek te hebben. Bij opsportwedden.com gaan we je een selectie aanbieden van de beste en meest betrouwbare aanbieders van wedden op voetbal. We kijken hierbij niet alleen naar betrouwbaarheid maar ook naar de software die gebruikt wordt, de service die de helpdesk biedt, de betaalmogelijkheden en de snelheid van de uitbetalingen. Allemaal cruciale zaken indien u wilt wedden op sport. Een aantal bookmakers hebben een groot netwerk waar je met 1 knop in het hoofmenu kunt navigeren tussen het wedden op sport, casino games zoals blackjack en roulette en online poker.

wedden op voetbal

Wedden op voetbal in andere landen

In landen om ons heen is wedden op voetbal de normaalste zaak van de wereld. In Engeland bijvoorbeeld is het een volkssport om wekelijks een gokje te wagen op je favoriete team. Op elke hoek van de straat vind je wel een kiosk of een bookmaker die je de mogelijkheid geeft om op allerlei verschillende manieren te wedden op voetbal. Of het nu gaat om het aantal doelpunten, de eerste gele kaart of het eindresultaat, je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er wel een weddenschap over afsluiten. In de landen in Zuid Europa is het wedden op voetbal ook enorm populair.

De kleine buurt kroegen in Spanje zitten tijdens de wedstrijden overvol met gespannen Spanjaarden die hun favoriete club naar een overwinning proberen te schreeuwen onder het genot van een koud flesje bier met een begeleidende tapa. Een groot aantal van deze fanatieke supporters doet aan wedden op voetbal en heeft vooraf een weddenschap geplaatst op deze wedstrijd in de hoop zichzelf te verrijken met de kennis van het voetbal die hij meent te bezitten. Ook Italianen kunnen er wat van als het gaat over wedden op voetbal. Met wilde gebaren en luid geschreeuw proberen zei hun ploeg of de ploeg waarop ze gewed hebben naar hun voorspelling te loodsen. In Nederland was het tot voor kort alleen mogelijk om via de toto op voetbal te wedden. Ze hadden het alleenrecht voor wat betreft wedden op voetbal in Nederland en gingen daarom niet met de tijd mee.

De mogelijkheden waren beperkt tot het voorspellen van een reeks wedstrijden met alleen de opties winst, verlies of gelijkspel. Bij wedden op voetbal middels de toto kon je doen door heel eenvoudig met een pen of potlood de juiste voorspelling van winst, verlies of gelijkspel aan te kruisen. De toto organisatie ging zelf zo ver dat medewerkers gewoon wekelijks bij de abonnees langs kwamen om de wekelijkse weddenschap af te nemen. Tegenwoordig is het heel anders gesteld door de verschillende aanbieders op internet. Je kan op individuele wedstrijden gokken met heel veel opties. Daarbij wordt je niet beperkt tot de Nederlandse Eredivisie maar heb je ook de mogelijkheid om op wedstrijden uit de Primera Division, de Bundesliga, the Premier League te wedden. Werkelijk elke competitie in Europa wordt aangeboden en je kan zelfs sportweddenschappen plaatsen op amateurwedstrijden uit Nederland. Verder is er veel variatie in weddenschappen mogelijk: wie wint, welke speler scoort de eerste goal, hoeveel doelpunten worden er in totaal gescoord etc etc. Hierbij komt dat de uitbetalingen via de internet aanbieders veel hoger zijn dan van de toto.

Bij wedden op voetbal heb je te maken met een quotering op een wedstrijd. Bij wedden op voetbal leveren verschillende wedstrijden leveren verschillende quoteringen op. Een quotering is een bepaald getal, vooraf bepaald door de weddenschap aanbieder waarmee de inzet van de speler wordt vermenigvuldigd indien hij de juiste voorspelling heeft gemaakt. Dus staat er als quotering 2,23 en de speler plaats een weddenschap van 50 euro en de voorspelling blijkt juist te zijn dan krijgt hij 2,23 maal 50 euro uitbetaald. Hoe moeilijker de wedstrijd te voorspellen is, bijvoorbeeld een wedstrijd tussen twee topploegen, des te hoger is de quotering. Het mooie van wedden op voetbal via een aanbieder op internet is dat je ook combinatie weddenschappen kunt maken.

Heb je het gevoel dat je van meerdere wedstrijden weet wat het eindresultaat zal zijn dan kun je een combinatie weddenschap maken. In zo’n combinatie weddenschap bij wedden op voetbal vermenigvuldigen de quoteringen elkaar en kan de uitbetaling dus ook erg interessant zijn. Als je bijvoorbeeld een totaal bedrag van 50 euro zet op een combinatie van drie wedstrijden en de eerste wedstrijd heeft een quotering van 2,2 de tweede een quotering van 2,6 en de derde wedstrijd een quotering van 4,2 en de speler heeft alle drie de wedstrijden juist voorspeld dan zal de uitbetaling 2,2×2,6×4,2=24,024 maal 50 euro is maar liefst 1201,20 euro. Een gigantisch bedrag om met zo’n kleine inzet te winnen. Nadeel van een combinatie weddenschap is dat wanneer er 1 van de voorspelling niet juist is de hele combinatie weddenschap verloren gaat.

Het aanmaken van een account bij een online bookmaker kost slechts enkele minuten van uw tijd en ook het storten van geld is een fluitje van een cent met iDeal of een Paysafecard. Vergelijkt u op uw gemak de verschillende aanbieders op onze site als u van plan bent om te wedden op voetbal.